Upiecť dokonalý Cheesecake je umenie. Potrebujete vhodné suroviny a hlavne trpezlivosť. Kým som sa dopracovala k tomuto receptu, upiekla som veľa nepodarkov. Nie že by boli chuťovo zlé, to nie (aj tak sme ich s chuťou zjedli), ale problém bol zakaždým s konzistenciou. Proste sa vždy roztiekol:) Túžila som po Cheesecaku ktorý bude chutný, konzistenčne stáli a aj estetický. Až pri tomto pokuse som prišla na to čo je dôležité, že je lepšie Cheesecake piecť dlhšie a pri nízkej teplote. Maslový korpus, krémová náplň plná čokolády už len doladia tú dokonalosť na tanieri. No čo Vám poviem, treba ho ochutnať!
Porcie: 10 porcií
Doba prípravy: cca 60 min
Označenie: Obsahuje lepok aj laktózu.
Ingrediencie:
- kelímik mascarpone
- kelímok tvarohu
- kelímok kyslej smotany
- 8 balení Bebe keksov
- 5 PL kokosového cukru
- 4 celé vajíčka
- 120 g masla
- pól balenia želatíny
- tabuľka horkej čokolády
- tabuľka bielej čokolády
Postup:
- Rozdrvené Bebe keksy spojíme s roztopeným maslom, a vytvorené hmotu natlačíme do papierom na pečenie vyloženej tortovej formy. Pečieme pri 150 C cca 10 minút.
- Zatiaľ zmiešame mascarpone, tvaroh, smotanu s cukrom a želatínou a postupne ručným mixérom zamiešame 3 celé vajíčka. Vzniknutý krém rozdelíme do 2 misiek a do jednej primiešame roztopenú bielu čokoládu a do druhej tmavú čokoládu.
- Do predpečeného korpusu vlejeme najprv biely čokoládový krém, pečieme 5 minút a potom tmavý krém a dopečieme pri 150 C 40-50 minút.
- Cheesecake treba nechať poriadne vychladnúť, najlepšie celú noc v chladničke aby naozaj stuhol.
- Môžete servírovať s jahodou a šľahačkou.
Autor: Marta