Hrášková polievka

Recepty

Zelená farba v nás evokuje pocit zdravia, zelné jedlo je teda synonýmom zdravej stravy. Po sviatkoch hojnosti nám dobre padne odľahčená strava v podobe zelenej polievky! Základom je hrášok aj fazuľka, ktoré dodajú bielkoviny a tak aj sýtosť.

Porcie: 4 porcie

Doba prípravy: 15 min

 Označenie: Vhodné pre vegetariánov a vegánov. Bezlepkové.

Ingrediencie:

•500 g zeleného hrášku (vylúpaného v prípade zimného obdobia mrazeného)

•0,75 l zeleninového vývaru

•300 g uvarených alebo konzervovaných bielych fazuliek

•1 strúčik cesnaku

•muškátový oriešok

•olivový olej, soľ, korenie, bylinky na dochutenie

 Postup:

1.Nejprv v hrnci privedieme do varu vývar a potom pridáme hrášok. Varte zhruba 5-7 minút. Potom k hrášku pridajte bielu fazuľku a roztlačený cesnak.

2.Odstavte hrniec z ohňa a ponorným mixérom polievku rozmixujte do hladka. Pridajte štipku muškátového oriešku a podľa chuti posolte a okoreňte.

3. Polievku podávajte pokvapkanú olivovým olejom a s bylinkami.

Výborne sa k nej hodí aj dochrumkava opečená bageta.

Autor: Marta

Back To Top