Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/reset.less.less) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/e/c/ece02446-b95c-4d9b-9aba-748cf31f36cd/yogin.sk/web/wp-content/themes/cosmedix/functions/library/lessc.inc.php on line 87

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/reset.less) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/e/c/ece02446-b95c-4d9b-9aba-748cf31f36cd/yogin.sk/web/wp-content/themes/cosmedix/functions/library/lessc.inc.php on line 87

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/default.less.less) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/e/c/ece02446-b95c-4d9b-9aba-748cf31f36cd/yogin.sk/web/wp-content/themes/cosmedix/functions/library/lessc.inc.php on line 87

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/default.less) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/e/c/ece02446-b95c-4d9b-9aba-748cf31f36cd/yogin.sk/web/wp-content/themes/cosmedix/functions/library/lessc.inc.php on line 87

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/shortcode.less.less) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/e/c/ece02446-b95c-4d9b-9aba-748cf31f36cd/yogin.sk/web/wp-content/themes/cosmedix/functions/library/lessc.inc.php on line 87

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/shortcode.less) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/e/c/ece02446-b95c-4d9b-9aba-748cf31f36cd/yogin.sk/web/wp-content/themes/cosmedix/functions/library/lessc.inc.php on line 87
Zimné recepty - Mrkvová polievka s kokosovým mliekom

Blog Detail

Home/Recepty/Zimné recepty

Zimné recepty

Recepty

Aj do kuchyne prichádza zimné obdobie a je potrebné nastoliť drobné zmeny. Jedlo by nás nemalo príliš ochladzovať. Takže šaláty si doprajme iba občas, zato hojne varme husté zeleninové polievky. V zimným mesiacoch môžeme obličky a močový mechúr efektívne podporovať jedlom. Sústreďte sa na lokálne potraviny, varte s intuíciou alebo tak ako naši predkovia a jedlo bude nie len chutné ale aj zdravé vzhľadom na ročné obdobie. Pripravila som pre Vás recepty ktoré zasýtia a zahrejú. Najdôležitejšie je však variť s radosťou, emócie sa totiž ľahko premietnu do pripraveného pokrmu.

Mrkvová polievka s kokosovým mliekom

Porcie: 4 porcie

Doba prípravy: 20 min

Označenie: Vhodné pre vegetariánov a vegánov. Bezlepkové.

Ingrediencie:

  • 1 stredná cibuľa
  • ½ menšieho zeleru
  • 2 petržleny
  • 6 mrkiev
  • ¼ Hokaido tekvice
  • 1 Pl koriandru
  • 3 čl kurkumy
  • 0,5 l vývaru alebo kocka BIO bujónu
  • konzerva kokosového mlieka
  • na dochutenie soľ, korenie, kúsok zázvoru a olivového oleja
  • opečený chlieb.

Postup:

  1. Na malom množstve olivového oleja orestujeme cibuľu, zázvor a na malé kúsky nakrájaný zeler a petržlen. K orestovanej zelenine pridáme korenie kurkumy a ešte trochu pražíme.
  2. Potom pridáme nakrájanú Hokaido tekvicu (nie je nutné ju zbaviť šupky) a mrkvu, zalejeme vývarom a celé spolu povaríme až kým zelenina nezmäkne.
  3. Na záver pridáme kokosové mlieko, soľ a korenie podľa chuti, povaríme ešte 5 minút a polievku na záver ručným mixérom rozmixujeme do hladka.
  4. Podávame s lístkami koriandra a opečeným chlebíkom.

Cestoviny s kuracím mäsom a smotanovo-syrovou omáčkou

Porcie:  porcie

Doba prípravy: 20 min

Označenie: nie je vhodné pre vegánov a vegetariánov. Obsahuje lepok

Ingrediencie:

  • Balíček cestovín Penne
  • 2 kuracie prsia
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 150 g nastrúhaného Parmezánu
  • 1 veľká šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • 2 čl citrónovej šťavy
  • soľ, čierne korenie, bazalka, oregáno

Postup:

  1. Uvaríme cestoviny na spôsob al dente
  2. Na olivovom oleji orestujeme kuracie prsia a pridáme k nim nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak.
  3. Pridáme smotanu na šľahanie, ¾ pripraveného nastrúhaného Parmezánu a miešaním privedieme do varu.
  4. Po zhustnutí pridáme citrónovú šťavu a korenie na ochutenie.
  5. Podávame čerstvo pripravené posypané čerstvou bazalkou.

Maková torta s orechami

Porcie: 10 rezov

Doba prípravy: 50 min

Označenie: Vhodné pre vegetariánov. Bezlepkové. Obsahuje laktózu.

Ingrediencie:

  • 100g masla
  • 6 vajec
  • 100 g trstinového alebo kokosového cukru
  • 150g mletého maku
  • 70g vlašských orechov (možeme nahradiť mandľami)
  • trocha citrónovej kôry
  • 2 lyžice rumu
  • štipku škorice
  • 5 kvapiek čistého vanílkového esenciálneho oleja (dá sa nahradiť čerstvou vanilkou, vanílkovým cukrom či arómou)
  • 300g bezlepkových piškót
  • zavárané višne alebo ríbezle

Postup:

  1. Maslo a polovičné množstvo cukru s vanílkovou esenciou napeníme ručným mixérom a postupne primiešame žĺtka, mak, orechy, škoricu, citrónovú kôru, rum, drtené piškóty a zvyšok cukru.
  2. Na záver zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
  3. Vymazanú alebo papierom na pečenie vyloženú tortovú formu naplňte cestom.
  4. Pečieme pri 170 C približne 40 minút.
  5. Pre istotu špajľou skontrolujte či je cesto aj v strede rovnomerne upečené.
  6. Hotovú tortu potrite pripravenou zaváreninou. Chutí výborne ku káve alebo čaju.

Autor: Marta

close

Získajte 5% zľavu na nákup!

Rada Vás budem informovať o NOVINKÁCH!

Back To Top